Det gör vi om du har diagnosen bruxism och din tandläkare rekommenderar dig injektionsbehandling för detta.

Det vi inte ännu utan om du har migrän så hänvisar jag dig till www.migrankliniken.se i Värnamo som Helen Lejtzen har ett samarbete med. Om man har migrän behöver man hjälp med annat än bara injektionerna och det har vi tyvärr inte möjlighet att tillhandahålla för närvarande.

Det beror på var och varför man sätter filler. De nya fillerarna som Juvederm Vollift, Volbella och Voluma håller längre än de äldre då det bygger på en ny teknik. De håller i 6-12 månader. Sedan beror det på vilket område man behandlar. Läpparna har mycket blodröda och där bryter kroppen ner fillern snabbare. Men eftersom hyaluronsyran i sig ökar kollagenbildningen så brukar man behöva injicera med längre mellanrum all efter som. Det är också individuellt hur snabbt man bryter ner produkten.

Det behöver man inte. Men det är bra om du kollat upp dina tänder och tagit bort till exempel tandsten den senaste månaden för resultatet blir bättre då. I vår behandling ingår ingen sådan förbehandling.

Vi undersöker inte med några tester. Hyaluronsyra är inget protein så det är mycket ovanligt med allergi. Men fillern innehåller även bedövningmedlet lidokain. Så om man är allergiskt mot det kan man inte göra behandlingen.

Det beror helt på var och varför du fyller med filers. De nya filers som finns på marknaden håller upp till ett år till exempel Voluma. Eftersom hyaluronsyran även har den effekten att den ökar hudens egna produktion av kollagen så blir huden mer spänstig och behovet av filers minskar snarare än ökar.

Vad det gäller läppar så bryts fillern ner snabbast där för att man har högt blodflöde i läpparna. Men även i läpparna håller till exempel Volbella och Vollift upp till ett halvår.

Vi rekommenderar Juverderm Voluma för kindbenen. Det är den filler som ger fylligast kinder med lång hållbarhet. I flera fall räcker det med 0,5 ml på vardera sida varför kostnaden blir endast 4 000 kronor.

Jag använder lokalbedövning i kräm om du vill. Det räcker gott. Jag tycker inte man behöver bedöva med injektioner, dvs. spruta in bedövning med spruta i huden. Dagens produkter som Juvederm, vilket jag oftast använder är så mjuk och innehåller bedövningsmedel och det räcker som smärtlindring.

Om du bara vill ha en liten förstoring så skulle jag rekommendera dig att välja Juvederm Smile. Det är en mjuk och naturlig filler som ger ett mycket naturligt resultat. Det kan inte bli fel.

Det vet din behandlare. Beroende på vilken hud du har, vilket område som ska behandlas, hur lång hållbarhet du önskar och vilket resultat du vill ha så väljer man filler. Ibland får man prova sig fram. Olika hud reagerar olika.